OM

OM TRUDE HELÉN HOLE

Follow my dreams? I´m not a follower - my dreams are following me!


Trude Helén Hole har børstet støv av malerkostene og tilbragt det siste året på Asker kustfagskole. Hole er tildelt International Art Prize Paris 2022 og er invitert til å stille ut en skulptur og et maleri under New York Exhibition 2022. Hole er også journalist, sommelier, coach, modell, kunstner, foredragsholder og blogger - og trolig Norges mest standhaftige og hardtarbeidende forfatter ettersom hun er en av de første, om ikke den aller første forfatteren som forlot den tradisjonelle forlagsbransjen for å bli selvstendig forfatter i 2011. Med fast jobb i tillegg til virke som selvstendig næringsdrivende innen media og kommunikasjon, samt daglig drift av eget forlag - i tillegg til å skrive bøker - er hennes arbeidsdager ekstremt lange.


Men å gi opp drømmen om å jobbe fulltid som forfatter har aldri vært et alternativ. Denne forfatteren er rett og slett for dum og sta, og kanskje litt senil - i tillegg er hun overbevist om at verden trenger mer latter og glede som altså er hennes bidrag blant en del andre ting i verden som går av hengslene.


Som liten jente leste Hole tonnevis med bøker og visste tidlig at hun en dag skulle bli en forfatter med mot og meninger. Hole skrev sin første kronikk allerede som 13 åring, og siden gikk det slag i slag til hun debuterte som forfatter i 2006 med Sannheten om Lotte-Marie. Romanen ble utgitt av N.W. Damm & Søn Forlag og solgte over 6.000 i første opplag som den gang var Norgesrekord. Hole har siden den gang skrevet 13 bøker, den første oversatte hun selv sommeren 2020 og er nå tilgjengelig på det engelske markedet. I tillegg til å være en ukonvensjonell forfatter med flere romaner og dokumenterer bak seg, er Hole også coach, blogger, foredagsholder, modell, kunstner og fotograf. 


Men selv forfattere har en historie å fortelle fra før de ble forfattere. Hole har blant annet 25 års erfaring innen ledelse, daglig drift, styrevirksomhet, merkevarebygging, organisasjonsutvikling, PR og kommunikasjon. Hole, som forøvrig har studert historie og psykologi, har også trent internasjonale eliteidrettsutøvere og jobbet med breddeidrett i mer enn 18 år. Basert på nevnte, samt hennes mange artikler om ledelse og selvutvikling som er mye brukt innen ledelse og i faglitteratur, så vel som i hennes egne bøker - blir Hole til tider invitert til TV2 som kommentator, og holder også morsomme, motiverende og reflekterende foredrag.


Hole begynte sin yrkeskarriere allerede som tolvåring. Hver lørdag arbeidet hun i en matbutikk og i tillegg var hun passepike for småbarnsfamilier og hjalp eldre naboer med daglige gjøremål, dette i tillegg til skolearbeid, fjellturer på egenhånd, svømmetrening og en del ridning da hun også hadde tre hester og en geit å ta seg av. Som ung voksen jobbet hun også i hotell- og restaurantbransjen i fem år før hun flyttet fra Bergen til Los Angeles for å jobbe som modell. Hole deltok også i Årets Fotofjes og Miss Universe hvor hun fikk sparken ettersom hun oppfordret alle deltakerne til å streike. Det ligger til hennes natur å stå opp mot trakassering og urettferdighet, også den som ikke rammer henne selv. Hole arbeider fremdeles som modell og skuespiller, og bilder finner du her.


Hole har også erfaring fra ulike TV-produksjoner både foran og bak kameraet, og produserte blant annet Norges første TV-serie om vin og Norges første digitale vinurs. TV-serien På Druen og diverse innslag om bøker og vin finner du på hennes You Tube-kanal og hennes digitale vinkurs På Druen finner du her.

På 90-tallet reiste Hole verden rundt og havnet i Australia der hun drev hesteranch og jobbet på kvegfarm i noen år. På ranchen fikk hun en vakker hingst ved navn Percy som ingen kunne ri. Hingsten var både farlig og gal, men ikke så "galen" som Hole, så det gikk helt fint  - Hole ble forelsket i hesten, i ranchen, i menneskene og selve livsstilen. Med andre ord levde Hole som en cowgirl, men er nok mer en indianer i "mind and spirit" som finner ro og healing i kontakt med dyr og natur, og selvfølgelig også når hun skriver sine rare og morsomme historier i en verden som trenger kjærlighet og latter mer enn noe annet.


I 1996 returnerte Hole til Norge og drev vinimport i seks år, før hun ble vinskribent og journalist. Den mannsdominerte vinbransjen bidro med idé og innhold til de to første bøkene om Lotte-Marie. Men i de to siste bøkene har historiene tatt en helt ny retning og beskrives mer som saftige og bisarre krimparodier som applauderes av begge kjønn. I 2007 ble Hole headhuntet og arbeidet 3 år som daglig leder og trener for Asker svømmeklubb hvor hun etablerte synkron, vannpolo og stupegruppe. Klubben ble Norges største idrettslag som i tillegg til å vise særdeles gode sportslige resultater fikk en meget sunn økonomi med Hole bak roret. Hole snudde blant annet et stort økonomisk underskudd til et solid overskudd på flere hundre tusen i løpet av 3/4 år.


Hole har også arbeidet flere år i Kontrollutvalget i Asker kommune, og har gjennom en meget bred og allsidig karriere som toppleder i over 25 år opparbeidet seg god erfaring fra næringslivsutvikling både fra privat og offentlig sektor. I tillegg til et våkent journalistisk blikk har hun utviklet god politisk teft og interesse for samfunnspolitisk påvirkningsarbeid, og ble for noen år siden headhuntet til Høyre for å bidra med utforming av informasjon og generell kommunikasjonsstrategi. Hole har arbeidet tett opp mot sentrale myndigheter og media uavhengig av virke siden 1996 - hvilket hun fortsatt gjør for diverse bedrifter.


Bøkene om Lotte-Marie fra Helgelandskysten er ifølge media og lesere Norges beste innen humor-sjangeren og blir ofte omtalt som Norges friske, feministiske og humoristiske svar på våre trauste, dystre og halv-alkoholiserte krimhelter som eksempelvis Harry Hole og Varg Veum skrevet av Jo Nesbø og Gunnar Staalelsen. De ukonvensjonelle bøkene er totalt grenseløs når det gjelder språk, virkemidler og bruk av humor og satire - dog med et underliggende budskap for den skarpe leser.


Lesere av begge kjønn lar seg fascinere av karakterens kompleksitet, dristighet og styrke. Men selv de sterkeste kan noen ganger bli skjøre og usikre. Dette forunderlige skiftet i et menneske og hva som muligens forårsaker det, er hva som gjør en person og en historie interessant. Hole skriver om mysterier, krim og spenning, kjærlighet, fantasier og følelser - og om sex, lyster og lidenskap i en tone som fenger begge kjønn. Bøkene handler også om det å sette og bryte grenser, om sårbarhet, lengsel og mot - alt fortalt med mye utleverende humor og selvironi. Hole har en lettbent stil og skriver ufiltrert også om samfunnsutvikling og selvutvikling, begge viktige elementer som inviterer til refleksjon og ettertanke - dog med snert i avtrekkeren. 


God underholdning og humor er universell. Men bøkene om Lotte-Marie blir ikke bare ansett som sexy og morsomme - de fremmer også viktige spørsmål rundt menneskelig adferd og generell samfunnsutvikling, noe som gjør bøkene tidløs og relevant. I 2015/2016 skrev Hole en dokumentar om selvmord som ble støttet økonomisk av Fritt ord. Hun har også forfattet en mengde artikler om "Ledelse gjennom indre motivasjon" som er mye brukt innenfor ledelse og akademisk litteratur, samt i hennes egne bøker. Med dette bakteppet behersker Hole kunsten å balansere styrke og sårbarhet, humor og alvor. Holes penn er rask, stødig og dynamisk, og tekstene unike både i form og innhold - og Hole har etter det som sies nærmest skapt sin egen litterære sjanger med sine bøker om Lotte-Marie som leses av både kvinner og menn med sans for humor.


"Well behaved women rarely

make history. I´m not well behaved. 

I´m simply me. It gets dirty!”

Trude Helén Hole

Vil du vite mer eller ønsker kontakt med forfatteren,

så er du velkommen

til det her.

HOLES KUNST OG MALERIER

Trude Helén Hole har tilbragt det siste året på Asker kunstfagskole og er tildelt International Art Prize Paris 2022. Hun er ogsåinvitert til å stille ut en skulptur og et maleri under New York Exhibition 2022. Nå har Hole for alvor spisset blyantene og børstet støv av malerkostene, og skaper både abstrakte og figurative tegninger og malerier inspirert av årstider og naturens skiftende humør, gjerne med små finurligheter og lekne detaljer. Hole er like ukonvensjonell i sin kunstform som i sitt forfatterskap, og varierer med bruk av olje, spray og akryl på lerret, samt bruk av elementer fra naturen. Malerier og motiver varierer stort fra det helt enkle, nakne og rå - til mer komplekse, kraftfulle, lekne og energiske malerier - til det skjøre og delikate - alle kontrastfylte variasjoner som finnes i vår egen natur.


Nå kan du også kjøpe GAVEKORT på Holes kunst, bøker og digitale vinkurs. Ønsker du å besøke kunstneren i hennes studio på Dikemark eller hennes galleri, eller diskutere oppdrag - kontakt henne på; trude@newspirit.no. 

PÅ DRUEN - NORGES FØRSTE DIGITALE VINKURS

Lær om vin i egen stue når du har tid og lyst med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke. Hole har arbeidet med vin i 25 år, hvorav 6 år med vinimport og 19 år som vinskribent for forskjellige medier. Hun er i tillegg en erfaren kurs- og foredragsholder, og produserte Norges første TV serie om vin, samt Norges første digitale vinkurs. Hole har holdt en rekke vinkurs over hele landet hvor vinsnobber er bannlyst, og har nå grunnet mange forespørsler valgt å holde vinkurs igjen, men nå med ny vri: Vinkursene ser du når du har tid og lyst! Du kan altså sitte hjemme i egen stue eller ute i hagen med venner eller alene om du foretrekker det - og lære om vin via alle skjermer inkludert TV. Ved kjøp får du også tilsendt På Druen, et lettfattelig og rikt illustrerte vinkompendium.


Nå kan du også kjøpe GAVEKORT på de populære vinkursene! Enklere blir det faktisk ikke.

SKUESPILLER & MODELL - OG HOLE BAK KAMERA


Trude Helén Hole er tidligere finalist i Årets Fotofjes og Miss Universe hvor hun fikk sparken fordi hun oppfordret deltakerne til å streike. Hole har også bodd i LA grunnet sin modelkarriere, og jobber fortsatt som modell. Bilder finner du her. Som modell foretrekker hun å ha det overordnede ansvaret i henhold til det kreative uttrykket, men selvfølgelig i tråd med dine ønsker. Perfekte, kjedelige, kunstige og overretusjerte bilder er ikke Hole´s stil - hun foretrekker kontraster, det jordnære og naturlige med vind i håret og selvsagt beskjeden sminke. Synlig alder og et levd liv er vakkert! Men selvfølgelig, hvis du vil ha det annerledes og betaler godt nok er alt mulig. Hole er også skuespiller har spilt i flere filmer og TV-serier, og tar også oppdrag som fotograf. Bilder tatt av Hole finner du her.FOREDRAG


Trude Helén Hole har vært trener og leder i 18 år innen topp- og breddeidrett, og har arbeidet som leder i flere bedrifter i over 25 år. På bakgrunn av dette, samt hennes virke som forfatter og hennes mange artikler om ledelse og selvutvikling, holder hun morsomme, motiverende og reflekterte foredrag i tillegg til å kommentere på TV2 i enkelte saker. Under Protestfestivalen 2013 deltok følgende talere: Gunnar Stålsett, Per Fugelli, Esben Esther P. Benestad, Stephen M. Kaumba, Hallgrim Berg og Trude Helén Hole som var den eneste taleren som fikk stående applaus! Per Ståle Lønning introduserte Hole på følgende vis: - Forfatter, modell, blogger og kjent som den tøffeste og frekkeste i klassen. Hole er en visjonær - en moderne McCloud med klar tale. Menn både elsker og frykter henne. Ta vel i mot Trude Helén Hole!

HAPPY PEOPLE


Tusen takk til Trude Helén Hole som fikk en 10 er på en skala fra 1-6 for sitt vinkurs! Trine-Lise Jagge


Tusen takk. Min samboer har bursdag og med koronaens begrensninger måtte jeg være litt kreativ,

så da blir det deg på storskjerm hjemme i et lite lag. Hege H.


Praktisk, lærerikt og morsomt! Hole er dyktig! Wenche Steen


Vin provningen du arrangerade var verkligen ett gott innspel som bjöd på massa skratt och ny kunnskap! Du har en härlig personlighet som skapar engagemang. Pierre W. Jansson


Takk for raskt svar og flott service. Min kone og jeg har gledet oss og kjøpt inn viner! Nå har vi vært gjennom de hvite, dette var veldig moro! Bent F.


Har gått gjennom hele modul 1 nå, og jeg blir å se den flere ganger. Så kjøper jeg modul 2 og 3 senere. Fantastisk kurs.

Ann Irene Klo


Tusen takk for et helt fantastisk vinkurs. Det var en suveren opplevelse i en rocka innpakning. Både når det gjelder din kunnskap som du så raust deler, formidlingsevnen, historiefortellingen, humoren og stemningen. Skjønner godt at du fikk så unison god tilbakemelding. Vi som fikk oppleve dette, sier bare Tusen Takk! Tone Nygård


Og her kommer den største takken til dere som gjorde helgen til en suksess: Tusen takk Mona Sletengen Halvorsen, Kjersti Løken Stavrum og Trude Helén Hole som fikk en 10 er på en skala fra 1-6 for sitt vinkurs! Trine-Lise Jagge


Vil bara sända ett tack mail i samband med karrierweekend på Geilo. Vin provningen du arrangerade var verkligen ett gott innspel som bjöd på massa skratt och ny kunnskap! Du har en härlig personlighet som skapar engagemang. Pierre Wilhelm Jansson


Så gøy at vinene fikk menneskelige egenskaper. Veldig lærerikt og koselig. Godt utvalg av viner og en inspirerende "somalier". Karoline Storbråten


Dette var en hyggelig opplevelse. God atmosfære og fint utvalg med viner. Mange gode tips til eget kjøp. Særegen stil og god formidlingsevne. Morten Fahlvik