OM LOTTE-MARIE

BØKENE OM LOTTE-MARIE

Norges morsomste bøker - over 20.000 forhåndssolgte bøker


Norgesrekord for en debutant. Sannheten om Lotte-Marie, Usensurert er Trude Helén Holes debutroman og den første boken om den nokså ukonvensjonelle Lotte-Marie. Romanen ble utgitt av N.W. Damm & Søn Forlag i 2006 og solgte over 6.000 i første opplag som den gang var Norgesrekord. Hole har siden den gang skrevet 13 bøker, og skriver både dokumentarer, historie- og fagbøker, samt bøker på oppdrag, men er nok mest kjent for sine banebrytende, morsomme og ukonvensjonelle bøker om Lotte-Marie. Den første engelske utgivelsen kom i august/september 2020.


Forfatteren som også er utdannet sommelier, importere vin i seks år før hun ble forfatter og journalist. Den mannsdominerte vinindustrien er opphavet til både idé og innhold i de to første bøkene om Lotte-Marie. Men i de to siste bøkene har historiene tatt en helt ny retning og kan bedre beskrives som saftige og bisarre krimparodier som både leses og applauderes av begge kjønn. Bøkene om Lotte-Marie fra Helgelandskysten er ifølge media og lesere Norges beste innen humor-sjangeren og blir ofte omtalt som Norges friske, feministiske og humoristiske svar på våre trauste, dystre og halv-alkoholiserte krimhelter som eksempelvis Harry Hole og Varg Veum.


Dette er UNISEX bøker. De ukonvensjonelle bøkene om Lotte-Marie er totalt grenseløs når det gjelder språk, virkemidler og bruk av humor og satire, dog med et underliggende budskap for den skarpe leser. Lesere av begge kjønn lar seg fascinere av karakterens kompleksitet, dristighet og styrke. Men selv de sterkeste av oss kan noen ganger bli skjøre og usikre. Dette forunderlige skiftet i et menneske og hva som muligens forårsaker det - er hva som gjør en person og en historie interessant. Hole skriver om mysterier, spenning og krim, samt kjærlighet, fantasier og følelser, og om sex, lyster og lidenskap i en tone som fenger begge kjønn. Bøkene handler også om det å sette og bryte grenser, om sårbarhet, lengsel og mot - alt fortalt med mye utleverende humor og selvironi. Hole har en lettbent stil og skriver ufiltrert også om samfunnsutvikling og selvutvikling, begge elementer som inviterer til refleksjon - dog med snert i avtrekkeren. 

God underholdning og humor er universell. Men bøkene om Lotte-Marie blir ikke bare ansett som sexy og morsomme - de fremmer også viktige spørsmål rundt menneskelig adferd og generell samfunnsutvikling, noe som gjør bøkene tidløs og relevant. Hole har forfattet en mengde artikler om "Ledelse gjennom indre motivasjon" som er mye brukt innenfor ledelse og akademisk litteratur, så vel som i hennes egne bøker. Med denne bakgrunnen behersker Hole kunsten å balansere styrke og sårbarhet, humor og alvor. Hennes penn er rask, stødig og dynamisk, og tekstene unike både i form og innhold - Hole har etter det som sies om henne nærmest skapt sin egen litterære sjanger med sine bøker om Lotte-Marie.


Om karakteren. Lotte-Marie er en splittet person. Lotte er vill, nådeløs, frekk og hemningsløs, mens Marie er den pertentlige og korrekte forretningskvinnen, hun som jobber i vinbransjen og er superselgeren med den gode nesen. Hennes to motstridende karaktertrekk river og sliter i henne, og kunsten er å balansere disse, hvilket Lotte-Marie ikke mestrer spesielt bra. Norges morsomste bøker handler om det å være et menneske, men først og fremst en kvinne i en mannsdominert verden - en kvinne som har en tendens til å rote seg opp i de mest bisarre situasjoner der små marginer skiller mellom liv og død.


Bøkene leses av både kvinner og menn med sans for humor og kan med letthet leses enkeltvis.

"Well behaved women rarely make history.

I´m not well behaved. I´m simply me.

It gets dirty!”

Trude Helén Hole

Vil du vite mer eller ønsker

kontakt med forfatteren,

så er du velkommen

til det her.