KUNST

TRUDE HELÉN HOLE - KUNST

People only bring up your past, when they are intimidated by your present! 


Trude Helén Hole skriver ikke bare bøker, hun er også journalist, sommelier, coach, modell, foredragsholder, blogger og kunstner! Som liten var Hole en meget habil tegner, og hennes lidenskap for den kreative kraft har fulgt henne siden. Favorittfagene hennes på skolen var blant annet foto, naturfag og sløyd, og ikke minst form og farge. Ganske enkelt alt som innebar å skape noe, det være seg treskjæring, lage isskulpturer, å sy egne klær eller male, tegne og ta bilder - og selvsagt skrive fortellinger.  


Nå har Hole spisset blyantene og børstet støv av malerkostene, og skaper både abstrakte og figurative tegninger og malerier inspirert av årstider og naturens skiftende humør, gjerne med små finurligheter og lekne detaljer. Hole er like ukonvensjonell i sin kunstform som i sitt forfatterskap, og varierer med bruk av olje, spray og akryl på lerret, samt bruk av elementer fra naturen. Malerier og motiver varierer stort fra det helt enkle, nakne og rå - til mer komplekse, kraftfulle, lekne og energiske malerier - til det skjøre og delikate - alle kontrastfylte variasjoner som finnes i vår egen natur. Hole jobber også med skulpturer i leire og gips, samt grafikk og tresnitt.


Hole har blitt tildelt International Prize Paris. Seremoni og utdeling finner sted i Paris den 21-23 oktober. Hun er også invitert til å stille ut to verk, et maleri og en skulptur under New York Exhibition 2022 i desember, hvilket hun selvsagt har takket ja til.

Well behaved women rarely make history. I´m not well behaved. I´m simply me. It gets dirty!”

Trude Helén Hole

Utstillinger. Trude Helén Hole hadde sin første utstilling i Schulerudstuene på Holmsbu fra 10. april til 20. juni 2021, og avholdt sin første separatutstilling på Moss-Kunst-Ramme i november i fjor. Pdd avholdes en ny og stor utstilling  på Intermezzo i Asker, og Hole jobber i disse dager med å innrede hennes nye galleri i 2 etg på Holmensenteret i Asker. Ønsker du å besøke kunstneren i hennes studio på Dikemark eller hennes galleri - eller diskutere pris og/eller oppdrag - kontakt henne på; trude@newspirit.no. Nå kan du også kjøpe GAVEKORT på Holes kunst, bøker og digitale vinkurs.

Et utvalg av malerier - originaler, grafikk, tegninger og print i flere størrelser finner dere her.